Meer vermogen, meer rijplezier

Tuning Ford Fiesta ST: Het verschil is goed te merken

2017-01-30
Tuning Ford Fiesta ST: Het verschil is goed te merken

Stoutste Fiesta dromen worden werkelijkheid

De Ford Fiesta MK7 ST 1.6T is met 182 pk beslist geen trage bak, maar tuning maakt deze compacte wagen nog pittiger! Dat ontdekken steeds meer chauffeurs die bij Automotive Performance aankloppen.

 

De compacte Ford Fiesta is een klassiek voorbeeld van hoe een automerk met de tijd meegaat en luistert naar de wensen van de klant. Compact, betaalbaar, en tegelijk ook een stuk dynamischer dan voorheen. Daar waar eerdere Fiesta’s nog wel een stukje pit misten, maakte Ford dat met de laatste generaties helemaal goed. En precies op tijd, want de Ford Fiesta is hierdoor razend populair. Ook als occasion zijn de Fiesta’s erg gewild. Voor de sportieve klanten heeft Ford ook een ST versie ontwikkeld van de Fiesta. Ondanks dat dit vanaf Ford de meest krachtige versie is kan er natuurlijk altijd nog winst behaald worden, dankzij de experts van Automotive Performance.

 


Kaskraker voor Ford

Al sinds de jaren zeventig is de Ford Fiesta een kaskraker voor Ford; een hoofdrolspeler binnen de compacte autoklasse. Menige automobilist schakelde, vanwege economische motieven, van een grote wagen over naar de compacte klasse. ‘Kleiner rijden’ werd populair. En nog meer toen de rijders van de verwende grotere klasse ook nog eens de eigenschappen van de ‘grote klasse’ zagen opkomen in het compacte segment. Ford deed dat op tijd en zeer adequaat en plukt daar al jarenlang de zoete vruchten van. En met Ford natuurlijk ook de Ford-rijder.

 

"Echt een aanrader, mede door de professionele aanpak en uitleg van Automotive Performance."

 


Tuning van Fiesta is aanrader

‘Mijn Fiesta ST was al geen trage bak, maar na de tuning zijn de rijeigenschappen echt stukken verbeterd,’ zo laat Han Kotterink op onze site weten. ‘Met name het veel hogere koppel maakt dat de auto veel sneller reageert op het gaspedaal. Hij houdt het vermogen veel langer vast zodat hij maar blijft dooraccelereren. Echt een aanrader, mede door de professionele aanpak en uitleg van Automotive Performance.’ Kijk, dat zijn reacties waar je mee kunt thuiskomen. Of neem Christophe Meir: ‘Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Alles werkt goed en ik heb er nog elke dag plezier aan.’

 


Tuningresultaten Ford Fiesta

De Ford Fiesta ST 1.6T beschikt standaard over 182 pk en 240 Nm koppel. Na een chiptuning komen er 33 paardenkrachten bij (totaal 215 pk) en maar liefst 63 Nm (totaal 303 Nm). Dat zijn merkbare verschillen!

Directe concurrenten voor de Ford Fiesta zijn de Opel Corsa, de Toyota Yaris en de Volkswagen Polo. Klanten zijn, na de tuning, lyrisch. Getuige de vele reacties die op onze site zijn achtergelaten. Zoals bijvoorbeeld Patrick Willem, die zegt: ‘Het verschil in koppel is goed te merken. Ook de ontvangst bij Automotive Performance was dik in orde.’

‘Met name het veel hogere koppel maakt dat de auto veel sneller reageert op het gaspedaal. Hij houdt het vermogen veel langer vast, zodat hij maar blijft dooraccelereren. Echt een aanrader,’ vindt ook Han Kotterink.

 

Wil jij jouw Ford Fiesta ook helemaal bij de tijd hebben? Vraag dan vrijblijvend om meer informatie, of maak nu een afspraak om langs te komen.

PaulGarmt Pieters

Vraag info aan

Garantie

  • 5 jaar garantie op de software
  • Tot 2 jaar aanvullende motorgarantie mogelijk
  • Voldoet aan de emissienormen ECE-cyclus
  • Aangesloten bij de RAI en de ETO

Rijervaringen

” Klasse service en resultaat is indrukwekkend, auto heeft veel meer power en rijdt een stuk fijner! ”

Peugeot 308 1.6 THP 156 pk Ph1 (2007-2011)

Gerard Bloemhof