Meer vermogen, meer rijplezier

Op maat gemaakte chiptuning voor uw auto. Kies uw merk:

Chiptuning op maat met garantie

Chiptuning Automotive Performance

Wat houdt chiptuning in?

Chiptuning betekent eigenlijks niks meer of minder dan het opnieuw afstellen van het motormanagement. Het motormanagement, ook wel electronic control unit of ECU genoemd, is een computer die de motor van jouw voertuig aanstuurt. Door de software van deze computer te optimaliseren kunnen de programmeurs van Automotive Performance jouw voertuig nog beter laten presteren.

 

Waarom chiptuning?

Veel mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat hun voertuig vanuit de fabriek perfect is afgesteld. Uiteraard is dat met massaproductie niet mogelijk. Elke bestuurder heeft een eigen rijstijl, jij ook! Bij tuning kunnen wij hier op inspelen en ervoor zorgen dat de afstelling van jouw voertuig goed aansluit bij jouw wensen.

Daarnaast komen fabrikanten tijdens het op de markt brengen van een nieuwe motor enorm veel hindernissen tegen. Denk aan de eisen waar zij allemaal aan moeten voldoen in de verschillende landen waar zij hun voertuig uit willen brengen, of bijvoorbeeld het feit dat dit voertuig ook overal ter wereld moet kunnen presteren. Dit klinkt misschien gek maar een afstelling die in Nederland perfect zou werken, levert mogelijk problemen op in een Afrikaans land, waar het klimaat en soms ook de brandstofkwaliteit erg afwijkt! Dit zorgt er dus voor dat er marges ontstaan waar wij graag gebruik van maken om jouw voertuig nog beter, sneller, en leuker te maken!


De techniek achter tuning

Bij het optimaliseren van de afstelling worden er allerlei waardes aangepast. Denk aan; turbodruk, brandstofinspuiting, gaspedaalreactie en ontstekingstijdstippen. De voornaamste doelen hiervan zijn het onder andere het bereiken van een optimale verhouding tussen de lucht en de brandstof die de motor ingaan. Alleen met de perfecte verhouding is het mogelijk om op een zo’n veilig mogelijke manier het beste uit de motor te halen.

Daarnaast is het belangrijk om de opbouw van het vermogen beheerst te laten verlopen. Dit bepaald in grote mate de rijervaring en souplesse van het voertuig. Het verfijnen van onder andere deze afstellingen zal resulteren in meer pk’s, koppel en een betere driveability! Uiteraard komt er veel meer bij kijken maar wij nodigen je graag uit om een keer langs te komen zodat je zelf een kijkje in de keuken kan nemen!

 

De Automotive Performance OntwikkelingDe Automotive Performanceontwikkeling

Het zal je niet verbazen dat de techniek in elk nieuw voertuig steeds complexer wordt. Dit betekent dat je als tuner ook niet stil kan staan! De ingenieurs en programmeurs van Automotive Performance hebben naast hun jarenlange ervaring in de automotive branche ook de motivatie om continu te blijven leren en innoveren. Vandaar dat wij er met ons hele team alles aan doen koploper te blijven op het gebied van tuning. Elke keer als er weer een nieuw model wordt geïntroduceerd op de markt staan wij te springen om aan de gang te gaan! Er begint dan een proces van meerdere stappen alvorens wij onze klanten kunnen verblijden met een tuning:

 

Fase 1: Onderzoeken

De eerste stap bij het tunen is het analyseren van de software en de hardware van het nieuwe voertuig. Over welke onderdelen beschikt deze wagen en hoe worden deze onderdelen aangestuurd? Door dit in kaart te brengen wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn.

Maar, minstens zo belangrijk als de mogelijkheden zijn de grenzen! Bij elke nieuw blok, elke nieuw ontwikkelde turbo, of elke gewijzigde transmissie ontstaat er de vraag; wat kan dit onderdeel aan? Omdat wij onze tuningen ontwikkelen voor dagelijks gebruik willen wij er zeker van zijn dat je gedurende een lange tijd zonder zorgen van onze tuning kunt genieten. Zodra er duidelijk is wat de marges zijn van de originele onderdelen en de mogelijkheden binnen de software begint fase 2.

 

Fase 2: Testen

Tijdens het ontwikkelen en produceren van een nieuwe tuning is een testbank onmisbaar. Bij Automotive Performance Houten beschikken wij over een Dynostar W4X. Een state-of-the-art vierwiel aangedreven testbank van eigen bodem. De wielen draaien alle vier precies dezelfde snelheid, waardoor er een reële rit wordt nagebootst.

Op deze testbank kunnen wij exact zien hoe de wagen presteert. Ook na onze aanpassingen! Wij kunnen dus exact meten en dataloggen om ervoor te zorgen dat de afstelling die wij maken een zo mooi mogelijke vermogenscurve produceert, zonder dat deze verkeerde waardes oplevert. Alles voor plezier, zekerheid en betrouwbaarheid! Op het moment dat onze technici tevreden zijn met het resultaat kunnen wij de tuning gaan aanbieden aan onze klanten.

 

Fase 3: Aanbieden & uitvoeren

Naar aanleiding van de testen worden de resultaten van een specifieke tuning op onze website gemeld. Daarnaast zullen wij contact op nemen met jou om je te informeren over de mogelijke verbeteringen voor jouw voertuig! Wij zullen altijd ons best doen om de ontwikkelde tuning zo goed mogelijk en op maat uit te voeren op jouw voertuig, en indien gewenst kan de wagen nogmaals op de testbank om het resultaat exact aan te tonen! Daarnaast wordt er zowel voor als na tuning een proefrit gemaakt met jouw wagen. Dit is om te controleren of jouw wagen technisch in orde is, en om te kijken of onze technici tevreden zijn met de afstelling. Als onze perfectionisten niet tevreden zijn gaan wij uiteraard een stapje verder!Punten van aandacht!

Wij horen vaak van klanten dat zij soms door de bomen het bos niet meer zien, als zij op internet op zoek gaan naar informatie over tuning. En dat is begrijpelijk! Er worden meerdere vormen van tuning aangeboden, en bepaalde termen worden her en der foutief gebruikt om klanten te lokken. En dat is jammer! Tuning is een prachtig product wanneer het goed gebeurd. Bij deze enkele punten om op te letten.

 

Externe tuning

Naast softwarematige tuningen zijn er externe vormen van tuning mogelijk. Dit betreft dus geen chiptuning maar een computer die extra bijgeplaatst wordt. Ze hebben ondertussen meerdere namen meegekregen waaronder; powerbox, piggyback, chip, externe ecu of performance box.

Anders dan doet vermoeden zullen deze 'computers' niet de waardes van jouw computer veranderen. Ze gaan echter de sensoren van de wagen manipuleren waardoor de wagen ontregelt wordt. Hij raakt in de war en zal simpelweg gaan overpresteren. Uiteraard is het een manier om meer vermogen te krijgen, echter is het geen stabiele en veilige tuning.

 

Standaard tuning

Er zijn tegenwoordig ook heel veel 'tuningsbedrijven' op de markt gekomen die snel geld willen verdienen. Zij zullen jouw voertuig namelijk niet echt zelf gaan tunen, zij voorzien jouw voertuig enkel maar van getunede software! Dit betekent dus niet dat de jouw wagen, of de software van jouw wagen zelf getuned wordt. Het is vaak te herkennen aan het feit dat ze de goedkoopste optie zijn en vaak het snelst werken. Daarnaast beschikken deze tuners vaak niet over een eigen testbank.

Het is ook erg simpel, je koopt apparatuur in, je koopt getunede software in, en inladen maar! Je zult zelf al begrijpen dat dit nooit zo goed kan zijn als een tuning die op jouw voertuig gebaseerd is en ook uitgevoerd wordt op de software die daadwerkelijk uit jouw voertuig komt!

 

Tuning zonder turbo?

Ook zien we dat er nog veel wagens worden getuned die niet over een turbo beschikken. Uiteraard is het mogelijk, maar wij raden het onze klanten in bijna alle gevallen af! Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het belangrijk bij tuning om de juiste lucht/brandstofverhouding te behalen. Zonder turbo kan je in de software echter niks veranderen aan de luchttoevoer. De winst die er te behalen valt is in de meeste gevallen dus niet of nauwelijks merkbaar. Informeer hier goed naar voordat je jouw geld uitgeeft aan een tuning.

 

Automotive Performance, de beste Performance!

Zoals je ondertussen misschien wel doorhebt zijn wij een team van echte liefhebbers, die misschien nog wel gekker zijn op auto’s dan jijzelf! Heb jij de wens om jouw wagen te perfectioneren? Kom gerust een keer bij ons langs of neem direct contact op zodat wij jou verder kunnen helpen!

Relevante Artikelen

Tuning is groot feest met Ford Fiesta 1.0T Ecoboost

Tuning is groot feest met Ford Fiesta 1.0T Ecoboost
Begrensde Ford Fiesta Ecoboost gaat na tuning heerlijk tekeer

Lees meer...

Tuning Ford Fiesta ST: Het verschil is goed te merken

Tuning Ford Fiesta ST: Het verschil is goed te merken
Stoutste Fiesta dromen worden werkelijkheid

Lees meer...

Vraag info aan

Garantie

  • 5 jaar garantie op de software
  • Tot 2 jaar aanvullende motorgarantie mogelijk
  • Voldoet aan de emissienormen ECE-cyclus
  • Aangesloten bij de RAI en de ETO

Rijervaringen

” Klasse service en resultaat is indrukwekkend, auto heeft veel meer power en rijdt een stuk fijner! ”

Peugeot 308 1.6 THP 156 pk Ph1 (2007-2011)

Gerard Bloemhof