Meer vermogen, meer rijplezier

Automotive Performance heeft harde noot gekraakt!

2017-01-30
Automotive Performance heeft harde noot gekraakt!

2.0 BlueHDi motoren nu ook goed te tunen

Automotive Performance heeft jarenlange ervaring met het chiptunen van motoren zodat deze nog betere prestaties leveren. Juist omdat wij de beste kwaliteit willen bieden, gaan we niet over één nacht ijs. Tot voor kort moesten we chauffeurs van een Peugeot 3008, Peugeot 508, of Peugeot 308, maar ook de bestuurders van de Citroën C4 Picasso, zodoende ‘nee’ verkopen. We waren vooralsnog niet tevreden over het tuningresultaat. Maar vandaag hebben we goed nieuws voor al die mensen die hebben moeten wachten. Automotive Performance kan nu ook de 2.0 BlueHDi motor feilloos tunen!

 

Peugeot 308 Ph2 2.0 BlueHDI AutomotiveperformanceNa onze softwarematige tuning krijg je je wagen weer mee met maar liefst 202 pk en 453 Nm koppel. Dat zijn nog eens prestaties waarmee je diesel niet onder doet voor menige benzinewagen!

 


Peugeot 308 en Peugeot 508

De 2.0 BlueHDi motor bevat een DELPHI DCM 6.2A motormanagementsysteem en is te vinden in diverse Peugeot-modellen zoals de 3008, 508, 308, maar ook in de Citroen Picasso. Zo is de Peugeot 308 leverbaar met maar liefst drie verschillende BlueHDi-motoren: de 2.0 BlueHDi 120 pk, met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, de 2.0 BlueHDi 150 pk met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of met de automatische transmissie EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) met zes versnellingen. Bovendien is ook de GT met de 2.0 BlueHDi 180 pk leverbaar. De 2.0 BlueHDi 150-motor biedt bij de Peugeot 508 (Berline en SW), gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een CO2-uitstoot van slechts 105 g/km. Dat is volgens Peugeot de laagste waarde voor een motor met dit vermogen in dit segment.

 

 

"Na tuning beschikt je wagen over maar liefst 202 pk en 453 Nm koppel."

 


Goede prestaties

Maar goed, laten we eerlijk zijn. Natuurlijk speelt milieubewustzijn voor menigeen een belangrijke rol bij de keuze van een automobiel, maar zonder goede prestaties (en een dito gunstige fiscale bijtelling) zouden veel mensen misschien helemaal niet voor een Peugeot 3008, Peugeot 508, Peugeot 308, of een Citroën C4 Picasso hebben gekozen. Tenslotte gaat het de bestuurder toch om meer dan de milieuprestaties alleen. Zo moet een wagen over voldoende pk beschikken en wil je ook de nodige Newtonmeters, om ook een beetje vlot te kunnen rijden.

 


Tuning van de 2.0 BlueHDi

Zeker, de prestaties van de krachtige 2.0 BlueHDi motor zijn, ook vóór tuning, best goed te noemen. Maar liefst 150 of 180 pk, een behoorlijke koppel; het maakt de voornoemde modellen, naast milieuvriendelijker, ook nog eens bijzonder prettige wagens om in te rijden. 

Toch zijn die prestaties niet voldoende voor iedereen. Herhaaldelijk kregen we de vraag of we deze motor niet ook konden tunen. Vooralsnog had iedereen die dat wilde nog het nakijken, want het DELPHI DCM 6.2A motormanagementsysteem was voor de mannen van Automotive Performance een zware opgave maar inmiddels hebben we goed nieuws! Het is ons gelukt ook de software van dit motormanagementsysteem te optimaliseren. Met opmerkelijke verbeteringen voor de wagens in kwestie! 

Na onze softwarematige chiptuning krijg je je wagen weer mee met maar liefst 202 pk en 453 Nm koppel. Kijk, daar kun je mee thuiskomen. Bekijk voor de vermogensopbouw de koppelkromme in dit artikel.

 

Peugeot 308 Ph2 2.0 BlueHDI Automotive Performance chiptuning


Tip van Automotive Performance

Overigens kregen we laatst nog een mooie tip van een klant: ‘Voor wie overweegt een dergelijke wagen aan te schaffen: ga niet voor de duurdere 180 pk variant, maar schaf de (veel) goedkopere 150 pk-variant aan en laat deze bij APT tunen.’ De klant kende namelijk het geheim van deze motor: de 150 pk-versie is de elektronisch begrensde 180 pk-versie. 

Je begrijpt: die begrenzing vervalt zodra Automotive Performance ermee aan de slag gaat. Hierdoor kunnen we de beide versies naar circa 202 pk en 453 Nm koppel brengen; een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de fabrieksversie die je bij je dealer koopt.


Wil jij de prestaties van jouw wagen met een 2.0 BlueHDi motor verbeteren? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, of maak nu direct een afspraak!

PaulGarmt Pieters

Vraag info aan

Garantie

  • 5 jaar garantie op de software
  • Tot 2 jaar aanvullende motorgarantie mogelijk
  • Voldoet aan de emissienormen ECE-cyclus
  • Aangesloten bij de RAI en de ETO

Rijervaringen

” Klasse service en resultaat is indrukwekkend, auto heeft veel meer power en rijdt een stuk fijner! ”

Peugeot 308 1.6 THP 156 pk Ph1 (2007-2011)

Gerard Bloemhof